De OXO puzzel, voor de liefhebbers van Binairo en Takuzu. Veelgestelde vragen en 5 weetjes die je waarschijnlijk nog niet kende

Wat is het verhaal achter binaire puzzels?

De binaire puzzel dankt haar naam aan het binaire getalsysteem (0 of 1), dat in computers gebruikt wordt. Elk getal in dit stelsel bestaat enkel uit nullen en enen, net zoals deze puzzel uit twee soorten stenen bestaat.

Wat is de geschiedenis van binaire puzzels?

Bedacht als “Tohu wa Vohu” door de Italiaan Italian Adolfo Zanellati. Rond dezelfde tijd (2009) bedachten en registreerden de Vlaamse puzzelbedenkers Frank Coussement en Peter De Schepper een gelijkaardige puzzel onder de naam Binairo als gemeenschapsmerk.

Waar komt de naam "Tohu wa Vohu" vandaag?

De term “Tohu wa Vohu” stamt uit het Hebreeuws en betekent “chaotische wanorde”en wordt vermeld in de bijbel (Het boek Genesis)

Onder welke namen staan binaire puzzels bekend?

Ook bekend onder de naam Binairo, Binero, Takuzu, Tohu-Wa-Vohu (met de symbolen T en V, waarvan de laatste staat voor “leeg”), Eins und Zwei (symbolen 1 en 2), Binoxxo, Zernero, Tic-Tac-Logic (met de symbolen X en O) en and Sudoku Binary. Takuzu en Binairo zijn merknamen in de Europese Unie

Hoe groot kunnen binaire puzzels worden?

Er bestaan Binairo’s tot 40 rijen en kolommen groot.